گوش درد


به گزارش شفاآنلاین : دکتر خسرو گورابی در پاسخ به سوال شهروندی درباره عوامل ابتلا به گوش‌درد، اظهار داشت: گوش درد (اوتالژیا) می‌تواند ناشی از عوامل مرتبط یا غیر مرتبط با گوش باشد؛ عواملی مانند عفونت، جرم فشرده یا جسم خارجی موجب گوش‌درد می‌شود.

وی افزود: همچنین درد ناشی از دندان‌درد، برداشتن لوزه‌ها یا زونا می‌تواند موجب گوش‌درد شود که برای درمان آن باید علت زمینه‌ای برطرف شود بنابراین مراجعه به دندانپزشک برای دندان‌درد و متخصص گوش و حلق و بینی برای برداشتن لوزه‌ها ضروری است.

این شنوایی‌شناس با بیان اینکه همیشه نمی‌توان علت مشکلات شنوایی را تشخیص داد، گفت: هر چند علل ابتلا به مشکلات شنوایی همیشه تشخیص داده نمی‌شوند اما تدابیری وجود دارد که می‌تواند از مشکلات شنوایی جلوگیری کند.

* در محیط‌های پر سر و صدا از محافظ گوش استفاده کنید

وی ادامه داد: توصیه می‌شود اگر در محیط‌های پر سر و صدا کار می‌کنند یا سرگرمی پرصدا دارید حتماً از محافظ گوش استفاده کنید، همچنین صدای موزیک را بیشتر از 80 دسیبل تنظیم نکنید.

* استفاده از گوش‌گیر موقع حمام یا شنا

رئیس سابق انجمن شنوایی‌شناسان ایران تأکید کرد: بی‌توجهی به عفونت گوش موجب اختلالات شنوایی می‌شود بنابراین در صورت ابتلا به گوش‌درد مزمن حتماً‌ به پزشک مراجعه کنید همچنین اگر سابقه عفونت گوش دارید هنگام شنا یا حمام کردن از گوش‌گیر استفاده و از رسیدن آب به پرده گوش جلوگیری کنید ضمن اینکه به این نکته باید توجه کنید که گوش‌گیر می‌تواند موجب تجمع جرم فشرده شود.

*‌ گوش‌های خود را با گوش‌پاکن دستکاری نکنید

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، تصریح کرد:‌ برای جلوگیری از ابتلا به اختلالات شنوایی و آسیب به گوش، گوش‌های خود را با وسایلی مانند چوب‌کبریت و یا حتی گوش‌پاکن دستکاری نکنید و از به کار بردن قطره یا موادی به صورت خودسرانه داخل گوش‌هایتان جلوگیری کنید.

*‌ جرم گوش باید توسط پزشک خارج شود

وی خاطر نشان کرد: اگر احساس می‌کنید گوش‌هایتان با جرم بسته شده است سعی نکنید خودتان آن را خارج کنید بلکه با مراجعه به پزشک تحت معاینه قرار بگیرید و اجازه دهید تا پزشک در این رابطه تصمیم بگیرد.فارس

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *