سمعک چیست؟

سمعک ابزاری الکترونیک است، که با کمک باطری کار می‌کند و برای برقراری ارتباط بیشتر صدا را تقویت می‌کند. سمعک صدا را از طریق میکروفن دریافت و امواج صوتی را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند. تقویت‌کننده صدای سیگنال را تقویت می‌کند و سپس آن را از طریق بلندگو به گوش ارسال می‌کند.

چه دلایلی باعث کاهش شنوایی می‌شود؟
تقریباً ۲۸ میلیون امریکایی دچار مشکلات شنوایی هستند. کاهش شنوایی یکی از مهم‌ترین و شایع‌ترین بیماری‌های گوش است، که محدوده سنی خاصی برای ابتلا ندارد و در تمام سنین مشاهده می‌شود به عنوان مثال تقریباً از هر ۱۰۰۰ کودک ۱۷ نفر به کاهش شنوایی مبتلا می‌شوند. انواع مختلفی از کاهش شنوایی وجود دارد، کاهش شنوایی هدایتی هنگامی رخ می‌دهد، که امواج صوتی به درستی نمی‌توانند از گوش درونی عبور کنند. این حالت ممکن است، به دلایل مختلفی شامل افزایش بیش از حد موم گوش، آسیب‌دیدگی، جمع‌شدن مایع در گوش میانی یا سوراخ شدن پرده صماع ایجاد شود. کاهش شنوایی عصبی هنگامی ایجاد می‌شود، که اعصاب شنوایی یا سلول‌های مویی در گوش داخلی با افزایش سن، نویز یا بیماری، آسیب‌دیدگی و جراحت، تورم سر، شرایط سمی دچار آسیب‌دیدگی ‌شوند. کاهش شنوایی ترکیبی، ترکیبی از هر دو حالت هدایتی و عصبی است. کاهش شنوایی هدایتی معمولاً با روش‌های دارویی یا جراحی قابل اصلاح است، ولی کاهش شنوایی عصبی معمولاً با این روش‌ها قابل درمان نیست. افرادی که با مشکل کاهش شنوایی روبه‌رو هستند، معمولاً در یکی از حالت‌های زیر قرار دارند: مشکل در درک محاورات به ویژه هنگامی که نویز پس‌زمینه وجود داشته باشد، احساس وزوز یا زنگ زدن گوش، مشکل در شنیدن صدای تلویزیون یا رادیو در حالت طبیعی، سیاهی رفتن چشم یا مشکلات تعادلی.

انواع مدارات سمعک
سمعک ها بر اساس نوع مدار به سه دسته تقسیم می شوند:
۱- آنالوگ Analog
2- قابل برنامه ریزی Programmable
3- دیجیتال Digital

سمعک های آنالوگ
سمعک های آنالوگ امواج صوتی را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل می کند و این سیگنالها ی الکتریکی به آمپلی فایر ارسال می شود . این سمعک ها دارای تنظیم صدا و کنترل زیر و بم می باشند و تنها امکان تنظیم یک برنامه در آنها وجود دارد.

سمعک های قابل برنامه ریزی
سمعک های آنالوگی هستند که به وسیله کامپیوتر تنظیم می شوند و امکان تنظیم بیش از یک برنامه در این گروه وجود دارد.

سمعک های دیجیتال
این دسته از سمعک ها امواج صوتی دریافت شده را قبل از تقویت به کد های عددی تبدیل می کنند ،درست مانند یک کامپیوتر . به دلیل اینکه کدهای عددی ، اطلاعات زیر و بمی یا بلندی صدا را در بر می گیرند ، بنا براین سمعک های دیجیتال در فرکانسهای مختلف قابل تنظیم هستند .
مدارات دیجیتال امکان تنظیم بیشتری را برای ادیولوژیست بر حسب نیاز بیمار و شرایط محیطی مختلف فراهم می کند .

انواع سمعک
سمعک ها بر حسب سایز ، جایگاه قرارگیری در گوش ، میزان تقویت صدا به ۵ دسته کلی تقسیم می شوند:
۱- سمعک پشت گوشی (Behind The Ear Hearing Aid (BTE
2- سمعک داخل گوشی (In The Ear Hearing Aid (ITE
3- سمعک جیبی (Body Worn Hearing Aid (BW
4- سمعک عینکی Eye Glass Hearing Aid
5- سمعک Canal Receiver Technology – CRT

سمعک های پشت گوشی شامل یک جلد پلاستیکی مقاوم است که پشت لاله گوش قرار می گیرد و به یک قالب که در قسمت گوش خارجی قرار می گیرد،متصل است . صدای سمعک از طریق لوله به قالب منتقل می شود و سپس به گوش می رسد . این گروه از سمعک ها به دلیل سهولت در استفاده، برای تمام رده های سنی مناسب هستند . کم شنوائیهای ملایم تا عمیق را پوشش می دهند . بهترین سمعک برای کودکان و اطفال هستند زیرا قابلیت اتصال به وسایل کمک شنوایی مانند FM را دارند.

آخرین تحول سمعک های پشت گوشی ، سمعک های فیتینگ گوش باز (Open Fitting ) هستند . سمعکهایOpen Fitting سمعک های بسیار کوچکی هستند که دیده نمی شوند و پشت لاله گوش قرار می گیرند . حتی از سمعک های داخل گوشی نیز کمتر دیده می شوند . صدا در این سمعک ها از طریق لوله ای به نازکی یک تار مو به صورت امواج الکتریکی به رسیوری که داخل گوش قرار گرفته است منتقل می شود و سپس رسیور مستقیماً امواج صوتی را به گوش می رساند . به دلیل انتقال مستقیم صدا به گوش در سمعک های Open Fitting ،از کیفیت صدای بهتری برخورداند و اعوجاج ندارند . ضمناً به دلیل اینکه این سمعک ها قالب ندارند بنابراین اثر انسداد به وجود نمی آورند و از این جهت مناسب ترین سمعک برای کم شنوائی های فرکانس بالا هستند و به این افراد امکان حداکثر استفاده از باقیمانده شنوایی طبیعی را می دهد .

۲- سمعک های داخل گوشی(I.T.E):
این سمعک ها در گوش خارجی قرار می گیرند . این گروه از سمعک ها سفارشی هستند و از نظر اندازه به سه دسته تقسیم می شوند :
الف ) داخل گوش In The Ear (I.T.E)
ب ) داخل کانال In The Canal (I.T.C)
ج ) کاملا ً داخل کانال Completely In The Canal (C.I.C)
الف ) داخل گوشی (I.T.E)
در این سمعک ها قطعات در جلد کوچکی قرار گرفته اند . این سمعک در گوش خارجی جای می گیرد و بخشی از آن وارد کانال گوش می شود. برای کم شنوائی های ملایم تا شدید مورد استفاده قرار می گیرد . اصوات از طریق رسیور ( بلند گو ) به کانال گوش هدایت می شود. کنترلها و ولوم این سمعک نسبت مدلهای پشت گوشی کوچکتر است ( به جز سمعک های Open Fitting )
ب ) داخل کانال (I.T.C):
تمامی قطعات این سمعک ها در جلد کوچکی نصب می شوند که از ابتدای کانال گوش شروع می شود و به سمت داخل کانال ادامه دارد. اصوات از طریق رسیور به سمت پرده گوش هدایت می شوند . این نوع سمعک از سمعک درون صدفه کوچکتر است و برای کم شنوائی های ملایم و متوسط و نسبتاً شدید مورد استفاده قرار می گیرد.
ج ) سمعک کاملا ً داخل کانال (C.I.C):
تمامی قطعات در جلد کوچکی قرار دارند که کاملا ً داخل کانال گوش جای می گیرد (نا مرئی) رسیور نیز در کانال گوش قرار می گیرد . این سمعک ها کوچکترین سایز را دارند و به دلیل فضای کمتری که برای باطری و سایر قطعات دارند، برای افت های شدید و عمیق مناسب نیستند زیرا این دسته ازکم شنوایان نیاز به سمعک های قویتر دارند.
به طور کلی استفاده از سمعک های داخل گوشی ( هر سه دسته آن ها ) برای اطفال توصیه نمی شود زیرا قرار گیری آنها در گوش اطفال و کودکان به راحتی استفاده از سمعک پشت گوشی نیست. ضمن اینکه مرتباً با رشد کودک لازم قالب (پوسته سمعک) مرتباً تعویض شود.

۳- سمعک جیبی(BW)

4- سمعک عینکی Eye Glass Hearing Aid

در این نوع سمعک ، میکروفون و تقویت کننده درون محفظه ای نصب شده که در داخل جیب قرار می گیرد.
رسیور آن توسط سیمی به سمعک متصل می شود و به وسیله قالب داخل گوش فرد قرار می گیرد.

برای کم شنوائیهای متوسط تا عمیق مورد استفاده قرار می گیرد . امروزه استفاده از این سمعک معمول نیست و
در مواردی برای آن دسته از کم شنوائیها ی عمیق تجویز می شود که امکان استفاده از انواع دیگر را ندارند.

۴- سمعک عینکی

تمام قطعات سعک داخل دسته عینک جاسازی می شود. برای موارد خاصی استفاده دارد که خارج از حوصله این
بحث است . کم شنوائیهای ملایم تا شدید را پوشش می دهند.

۵- سمعک Canal Receiver Technology – CRT

1- سمعک پشت گوشی(B.T.E):
در نگاه اول این سمعک ها مشابه سمعک های پشت گوشی هستند اما تفاوت اصلی آنها با سمعک پشت گوشی این است که رسیور (بلندگو) این سمعک ها در کانال گوش قرار گرفته است و یک سیم بسیار ظریف جایگزین لوله قالب موجود در سمعک های پشت گوشی شده است.

سمعک های CRT برتری هایی نسبت به سایر انواع سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی دارند.
مورد اول این است که در سمعک هایCRT صدای صاف تر با کیفیت بهتر نسبت به انواع مرسوم پشت گوشی در اختیار بیمار قرار میگیرد. به این دلیل که در سمعک های رایج پشت گوشی سیگنال تقویت شده از طریق رسیوری که در بدنه سمعک جای گرفته است تولید می شود و سیگنال (صدای) تولید شده توسط رسیور از طریق لوله ای به قالب گوش منتقل می شود و در گوش شنیده می شود. اما در سمعک های CRT رسیور خارج از بدنه سمعک و مستقیما” در کانال گوش قرار می گیرد بنابراین سیگنال تقویت شده سمعک پس از رسیدن به رسیور بدون واسطه و به طور مستقیم وارد گوش فرد می شود که در نتیجه آن بیمار، صدایی بدون اعوجاج و با کیفیت بهتر دریافت می کند.

برتری دیگر سمعک های CRT نسبت به سایر انواع سمعک ، سایز کوچک آنهاست. در واقع سمعک های پشت گوشی کوچکی هستند که کاملا” پشت لاله گوش قرار میگیرند پنهان می شوند) و سیمی که رسیور سمعک را به رسیور قرار گرفته در گوش وصل می کند، بسیار ظریف و کاملا” ناپیدا است. از این جهت این گروه از سمعک ها یکی از قابل قبول ترین انواع وسایل کمک شنوایی از نظر زیبایی شناختی هستند.
سومین برتری سمعک های CRT این است که آمیخته با تکنولوژی Open Fitting هستند. یعنی بر خلاف سمعک های پشت گوشی مرسوم نیاز به قالب گیری ندارند، بنابراین فرد استفاده کننده، از اثر انسداد آزرده نمیشود زیرا بدون انسداد کانال رسیور در گوش قرار می گیرد و از این بابت بهترین گزینه برای کم شنواییهای فرکانس بالا هستند.
چهارمین برتری سمعک های CRT عدم امکان وقوع فیدبک به دلیل فاصله زیاد بین میکروفون (که داخل بدنه سمعک قرار گرفته است) و رسیور سمعک (در کانال گوش قرار می گیرد) است.
لازم به ذکر است سعک های CRT کاملا” دیجیتال هستند و از آخرین تکنولوژی های سمعک های دیجیتال بهره مند هستند.

اهمیت تربیت شنوائی در کودکان
رشد وتوسعه مهارتهای شنیداری روندی است که در آن کودک بازشناسی و درک سیگنالهای شنیداری را می آموزد. در برنامه تربیت شنیداری کودکان با باقی مانده شنوائی ناچیز برای کسب و یادگیری زبان گفتاری باید از طریق تقویت مهارتهای شنیداری ، استفاده بهینه از باقی مانده شنوائی با استفاده از وسایل کمک شنوائی تقویت گردد.
استفاده مطلوب از باقی مانده شنوائی مستلزم برقراری چهار رکن اساسی است :
۱- شناسائی بموقع کم شنوائی
۲- استفاده مناسب ومنظم از سمعک
۳- اعتقاد والدین به روند تربیت شنوائی
۴- استفاده از برنامه تربیت شنوائی تحت نظارت ادیولوژیست
اولین نشانه ای که والدین را نسبت به وجود کم شنوائی کودک خردسالشان متوجه می سازد عدم پاسخ به محرکات محیطی است تحقیقات نشان میدهد که سن تشخیص کم شنوائی در آمریکا حدود ۱۹ ماهگی بوده و بطور متوسط بعداز شش ماه از سن تشخیص کم شنوائی نسبت به تجویز سمعک اقدام نموده اند یعنی در واقع تا دو سالگی اقدام به توانبخشی شنیداری می نمایند در حالیکه اکثر متخصصین شنوائی بر این باورند که اقدامات تربیت شنوائی باید از حدود هفت ماهگی و در سن زی دو سال شروع شود بنابراین هرچقدر از سن زبان آموزی کودک بالا تر برویم روند پیشرفت تربیت شنوائی کندتر خواهد بود . شواهد موجود نشان میدهد که هرچه تجویز سمعک و تربیت شنوائی زودتر شروع شود صرف نظر از میزان کم شنوائی احتمال کسب موفقیت در جهت ارتباط زبان گفتاری بیشتر میگردد در واقع عدم تجویز سمعک و تربیت شنوائی در کودکان زیر دو سال صدمات جبران ناپذیری را به کودک و خانواده ایشان تحمیل خواهد نمود.

تعریف توانبخشی شنوائی از نظر ASHA :
توانبخشی شنوائی عبارتست از مجموعه خدمات وشیوه هائی که برای تسهیل نمودن ارتباط دریافتی و بیانی از طریق تمامی امکانات و وسایل جهت افراد مبتلا به ضایعه شنوائی ارائه میگردد
مجموعه این خدمات که در واقع جهت جلوگیری از صدمات حاصل از ضایعه شنوائی در نظر گرفته می شود عبارتنداز :
۱- تجویز سمعک مناسب ، آموزش های زبان در حیطه های دریافتی ، بیانی و کاربردی آموزش مهارتهای شنوائی ،آموزش های صداساز ، تولید گفتار واصلاح تلفظ ،آموزش راهبردهای ارتباطی ، آموزش روشهای ارتباطی ، مشاوره های ادیولوژیکی و تخصصی دیگر.
۲-مشاوره در زمینه های پذیرش نقص شنوائی ، بهداشت روانی خانواده ، اهمیت و نقش خانواده در توانبخشی کودک نا شنوا ، برخورد صحیح با کم شنوایان ، جلوگیری از افسردگی ، گوشه گیری و عدم اعتماد بنفس ، پرخاشگری و اضطراب ، اطمینان به موفقیت در کا ر توانبخشی کودک .
۳- انجام مراحل زبان آموزی ، اصلاح تلفظ گفتار از طریق گفتار درمانی ونهایتا افزایش خزانه لغات و مفاهیم کودک همراه با آموزش لبخوانی
اهمیت ویژه ای که در شنوائی کودکان بیشتر مد نظر می باشند عبارتند از :
۱-سرعت بخشیدن به روند زبان آموزی
۲-کمک به درک شنیداری گفتار
۳-استفاده صحیح از کلمات در نوشتن ، دستور زبان و نحو کلمات
۴-تشخیص اجزاء زنجیره ای وزبر زنجیر ه ای گفتار
۵-بکارگیری شنوائی و بینائی به طور همزمان جهت برقراری ارتباط
۶-بالا بردن ظرفیت تولید گفتار
عوامل موثر در روند تربیت شنوائی :
۱- همکاری فرد کم شنوا
۲- همکاری والدین کم شنوا
۳- سن شروع آموزش تربیت شنوائی
۴- میزان افت شنوائی
۵- تجربه شنیداری
۶- آموزشهای قبلی
۷- سن شروع کاهش شنوائی و سن کودک

طرز استفاده و نگهداری از سمعک
خلاصه موارد زیر را به خاطر بسپارید چرا که با رعایت این موارد سمعک شما سالها نیازی به تعمیر نخواهد داشت.
۱٫ هر گاه احتمال خیس شدن سمعک وجود دارد آن رادر آورید . مثلاٌ در حمام ، زیر دوش، هنگام شنا ، بدون وجود چتر زیر باران نروید .
۲٫ وقتی سمعک روی گوشتان قرار دارد به هیچ عنوان از اسپری مو استفاده نکنید چرا که مواد خارج شده از اسپری می تواند دکمه های کنترل و ورودی میکروفن را دچار اشکال سازد .
۳٫ در محیط های گرم و مرطوب حداقل دو بار در روز سمعک را در آورده ،آن را تمییز نموده و ۵ تا ۱۰ دقیقه از آن استفاده نکنید . پس از آن مجدداً سمعک را روی گوشتان قرار دهید .
۴٫ همیشه به خاطر داشته باشید ، به محض مشاهده ی هر گونه مشکل در سمعک حتماً با متخصصی که سمعک را برایتان تجویز نموده تماس بگیرید .
۵٫ همیشه در فواصل زمانی منظم و طبق تشخیص متخصص سمعکتان را تمییز کنید . این کار را با پارچه ی خشک و تمییز و بدون پرز انجام دهید .
۶٫ سمعک را هیچ وقت در معرض حرارت زیاد ( مثلاً پشت شیشه اتومبیل ، کنار پنجره یا در مقابل آتش ) قرار ندهید . از آنجا که شما مبلغ زیادی برای سمعکتان پرداخت نموده اید ، بنابراین با توجه بیشتر باید از صدمه زدن به آن جلوگیری کنید و بدین وسیله صرفه جویی اقتصادی نمائید .
لطفاً دستورالعملها را خوانده و به خاطر بسپارید
۱٫ از افتادن یا پرت کردن سمعک جداً خودداری کنید . در هنگام تعویض باتری یا تمییز کردن آن همیشه این کار را روی یک میز یا سطح صاف مشابه انجام دهید .
۲٫ در هنگام تعویض باتری ، از بلا استفاده بودن باتری مستعمل قبلی اطمینان حاصل نموده و مطمئن شوید که باتری تازه را به جای آن قرار داده اید . باتری کهنه و تازه را کنار هم نگذارید . باتری ها را از دسترس کودکان دور نگه دارید چون در صورت بلعیده شدن بسیار سمی و خطرناک هستند .
۳٫ هنگامیکه از سمعک استفاده نمی کنید حتماً آن را خاموش کنید . این مسئله از مصرف بی دلیل باتری و از ایجاد صدای سوت در سمعک جلو گیری می کند .
۴٫ توصیه می شود که حداقل هر سال یکبار سمعک شما توسط متخصص باز بینی شود .
۵٫ سمعک را در دسترس کودکان قرار ندهید .
۶٫ هیچگاه سمعکتان را دستکاری نکنید چرا که با این عمل گارانتی آن منسوخ گردیده و ممکن است سمعکتان صدمه ببیند.

چگونه سمعک می‌تواند به شنوایی کمک کند؟
بر اساس نتایج تست شنوایی، متخصص شنوایی‌سنجی تعیین می‌کند، که آیا سمعک می‌تواند به فرد کمک کند یا خیر. سمعک معمولاً برای بهبود شنوایی و درک صداهای اطرافیان برای افرادی که دچار شنوایی عصبی هستند مورد استفاده قرار می‌گیرد. هنگامی که سمعک انتخاب می‌شود، متخصص شنوایی‌سنج موظف است که توانایی شنوایی را بررسی کند و توانایی کار در منزل و محیط کار، محدودیت‌های فیزیکی، شرایط پزشکی را نیز مورد بررسی قرار دهد. تشخیص این که فرد باید از یک یا دو سمعک استفاده کند، نیز بر عهده شنواسنج است. استفاده از دو سمعک می‌تواند به ایجاد تعادل در صداها کمک کند و به درک لغات در مکان‌هایی که نویز پس‌زمینه وجود دارد، کمک می‌کند و تعیین مکان اصلی صدا را امکان‌پذیر می‌سازد.

چرا سمعک برای دو گوش بهتر از یک گوش است ؟
اهمیت شنیدن، با دو گوش مثل دیدن با دو چشم است. لذا در صورت وجود افت شنوایی
دو طرفه، بهتر است که از دو سمعک استفاده شود.
محاسن استفاده از سمعک دو گوشی عبارتند از:
– توانایی جهت یابی اصوات بهتر می شود.
– فهم گفتار در محیط های پر سر و صدا بهبود می یابد.
– صداها بهتر و راحت تر شنیده می شوند.
– احتمال نشنیدن صداها (محرومیت شنیداری) کم می شود.

جهت یابی صدا
مغز برای تعیین جهت صدا به دو گوش نیاز دارد، به این ترتیب که با مقایسه ورودیهای دو گوش، در کسری از ثانیه جهت صدا را مشخص می نماید. مثلاً شما می توانید جهت نزدیک شدن یک اتومبیل به سمت خود را تشخیص دهید. این فرایند را جهت یابی صوتی می نامند.
دلیل جهت یابی صوتی، فاصله بین دو گوش است . مثلاً صدای بوق ماشین که در طرف چپ سر قرار گرفته، چند میلی ثانیه زودتر به گوش چپ می رسد و شدت این صدا در گوش چپ بیشتر از گوش راست است. به همین دلیل ما می فهمیم که ماشین از سمت چپ به طرف ما می آید.

فهم صحبت ها در محیط های شلوغ
سر و صدا فهم صحبت های دیگران را دشوار می سازد. در افرادی که شنوایی دو گوششان یکسان نیست، افتراق صدای گفتاری از سر و صدا بسیار دشوار می شود.

یک محیط پر سر و صدای معمولی

تصور کنید که سر میز شام نشسته اید، سعی دارید با فرد کناری خود صحبت کنید. در عین حال سایرین هم با هم صحبت می کنند. این سر و صدای زمینه فهم و حتی شنیدن مکالمات را مشکل می سازد. در این حال شما سعی می کنید با افزایش ولوم سمعک خود، صداها را بلندتر کنید ولی این کار مسئله را بدتر می کند. چون صداها بلندتر می شوند اما در وضوح صدا تغییری ایجاد نمی شود. در این حال صدا را کم می کنید ،که صداها کمتر از حالت اول می شوند.

سر و صدای مزاحم

با تجویز دو سمعک برای هر دو گوش می توانید عملکرد طبیعی مغز را به حالت طبیعی برگردانید . در عین حال دراستفاده دو گوشی سمعک به تقویت کمتری در هر سمعک نیاز داریم، پس سر و صداها کمتر آزار دهنده می شوند. درضمن احتمال فیدبک سمعک کاهش می یابد.

کاهش احتمال محرومیت شنیداری

تجویز دو گوشی سمعک ، محرومیت شنیداری را کم می کند. با تجویز یک گوشی سمعک به تدریج مغز قابلیت پردازش اطلاعات در گوش فاقد سمعک را از دست می دهد. بنابراین ریسک محرومیت شنیداری در این حالت بالا می رود.

تکنولوژی سمعک
در تمام سمعک ها صدا از طریق میکروفن جمع آوری شده ، سپس پردازش و تقویت شده و به بلندگو (رسیور سمعک) فرستاده می شود. در سمعک های داخل گوشی، صدا از طریق بلندگو مستقیماً وارد مجرای گوش می شود ولی در سمعک های پشت گوشی صدا از طریق شیلنگی کوچک به قالب گوش و بعد از آن به مجرای گوش انتقال می یابد.
در سمعک های آنالوگ سیگنال اکوستیکی اصلی به شکل یک سیگنال الکتریکی پردازش می شود، اما در سمعک های دیجیتال سیگنال اکوستیکی به کدهای ( ۱ و ۰ ) رمز بندی شده و در داخل سمعک پردازش می گردد، سپس مجدداً به پیام اکوستیکی آنالوگ تبدیل می شود.

پردازش آنالوگ صوت
در پردازش آنالوگ صوت، حرکت هوا توسط میکروفن به یک جریان همسان ولی پیچیده الکتریکی تبدیل می شود. صدای آنالوگ مثل تهیه فتوکپی بوده و یک تصویر کلی از صدای اصلی ارائه می دهد.در واقع این پردازش شبیه تهیه کپی مجدد از روی یک فتوکپی است که در این حالت کیفیت صوتی مطلوبی نخوهیم داشت.

پردازش دیجیتال صوت
در پردازش دیجیتال صوت، صدا به صورت سری از اعداد کد بندی شده و در هر زمان بلندی و شدت صدا مشخص می گردد. پردازش صدا با روش دیجیتال، دقیق تر و با جزئیات بیشتری همراه خواهد بود.
صدای دیجیتال به صورت کاملاً دقیق قابل تکرار است. صدای دیجیتال را می توان به دفعات متعدد، بدون کاهش کیفیت تا بی نهایت تکرار کرد. این کار مانند تهیه کپی های متعدد از یک تصویر اسکن شده است.

انتخاب رنگ در سمعک
سمعک حتما نباید به رنگ بژ باشد! سمعک های اتیکن به رنگ‌های متفاوتی بر اساس رنگ پوست و موی افراد موجود می‌باشند.
سـمعک مانند دیگر وســایل می‌تواند تاثـیر مثبتی بر ارائه شـخصیت شما داشته باشد. چه رنگـی با شـخصـیت شما جور است؟ رنگ‌های متفاوت اتیـکن را امتحان کنید و آن را بیابید ..

ارسالی پریسافاتحی چنار دانشجوی گفتاردرمانی

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *