یکی از مشکلات و بیماری های مهم دوران کودکی کم شنوایی است که با تشخیص به موقع می توان تا حدی آن را درمان کرد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان
خسرو گورابی گفت:کم شنوایی در سه مرحله می تواند در نوزاد به وجود آید قبل از تولد، حین تولد و بعد از تولد، بنابراین مادران نقش بسزایی در تشخیص و جلوگیری از این امر می تواند داشته باشند.
وی ادامه داد:کم شنوایی علل متفاوتی دارد که از آن جمله می توان به وراثت و بروز بیماری های نظیر زردی و بیلی روبین بالا، اریون، سرخک و سرخجه در بدو تولد اشاره کرد.
گورابی افزود:برای هر نوزاد در بدو تولد ارزیابی شنوایی انجام می شود که می توان به وسیله آن اقدامات لازم را برای نوزادان کم شنوا انجام داد.
وی تصریح کرد:مادر می بایست هنگام شیر دادن به نوزاد بسیار مراقب باشد تا سر نوزاد بالاتر از بدن او قرار گیرد تا شیر وارد شیبور استاش (رابط بین حلق و گوش) نشود چراکه ممکن است موجب حساسیت، درد گوش،عفونت و حتی موجب کم شنوایی در نوزاد شده و مشکلاتی را برای او به وجود آورد.
وی خاطرنشان کرد: نوزاد از بدو تولد با هر صدایی واکنش نشان می دهد و با گریه کردن و جمع کردن خود عکس العمل بروز می دهد بنابراین مادران نقش بسزایی در تشخیص کم شنوایی در نوزاد را دارند.
وی گفت: کودکاني که کم شنوایی در آنها به موقع تشخیص و درمان نشود نمی توانند بعد از 2 تا 3 سالگی به خوبی کلمه را ادا و یا حتی صحبت کنند.
دیدگاهها